1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Плеяда политици продължават да нападат Десислава Танева

Плеяда политици продължават да нападат Десислава Танева

Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси щяла да сезира съда

Плеяда политици от Синята коалиция продължават да нападат Председателя на Парламентарната комисия по земеделие - Десислава Танева.
 
Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси щяла да сезира съда, който да констатира зависимости на депутатите от ГЕРБ Десислава Танева, Димитър Аврамов и Стоян Гюзелев. Това каза председателя на парламентарното звено Димо Гяуров от "Синята коалиция".

Комисията беше сезирана преди около десет дни от "Синята коалиция" за евентуален конфликт на интереси на тримата депутати от ГЕРБ, които са внесли изтеглената вече поправка в закона за собствеността на земеделски земи, даваща право на арендаторите на пръв купувач на ниви. Преди да бъдат избрани за народни представители и тримата депутати били участвали в управлението на фирми, свързани със земеделието.
 
Скандалът с приемането на промени в Закона за земеделските земи се разрази предходната седмица, с помощта на редица медии, близки до Инвестиционни фондове за земеделска земя (АДСИЦ), които манипулираха общественото мнение и тенденциозно представиха предложените промени, които всъщност единствено щяха да окажат положително влияние върху развитието на зърнопроизводството и аграрния сектор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.