1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Подписахме споразумението със земеделските организации, заяви Николай Денков

Подписахме споразумението със земеделските организации, заяви Николай Денков

На днешната среща присъстваше и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев

Подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме. Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след среща с представители на браншови организации на земеделски производители. 

Това, което добавихме към текста, който те бяха изпратили към своите организации, е една-единствена допълнителна точка, съгласно която сформираме група, която ежемесечно ще проверява какво е изпълнението на споразумението. Ще обсъжда всички въпроси, които изглеждат важни от гледна точка на развитието на сектора, подготовката на законите, финансовото обезпечаване на мерките и всичко друго, което е важно за земеделците, обясни премиерът Денков. 

На днешната среща присъстваше и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев. 

По-рано днес инициативен комитет, включващ 26 браншови организации от сектор "Земеделие", представи в Националния пресклуб на БТА в София своята декларация с подробни искания за спасяване на българското земеделие. Инициативният комитет не подкрепя постигнатите договорености по време на поредицата от срещи между представители на правителството на България и няколко земеделски организации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.