1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Политиците не защитават интересите на фермерите в Германия

Политиците не защитават интересите на фермерите в Германия

Отрицателното отношение на фермерите дава своето отражение и при политическите предпочитания

Близо 80 процента от фермерите в Германия не са доволни от политиците и смятат, че те не защитават техните интереси. Това показват резултатите от допитване сред 2100 земеделски стопани, проведено през декември миналата година.

Най-важните причини за негативната оценка са, че нито една политическа сила не застава зад селскостопанските производители. Това станало ясно при дебатите за ниските изкупни цени на земеделската продукция, смятат близо 80 на сто от запитаните.

Отрицателното отношение на фермерите дава своето отражение и при политическите предпочитания. Обикновено земеделските стопани са сред най-верните привърженици на консервативните партии Християн-социален съюз и Християндемократически съюз. Ако сега се проведат парламентарни избори обаче, 45 процента от земеделците в страната изобщо няма да отидат до урните. От останалите само една трета би гласувала за двете десни партии. Ксенофобската формация „Алтернатива за Германия“ събира 7 процента подкрепа, докато Либералите печелят 5 на сто. Едва 3 на сто биха гласували за Социалдемократите, а за Зелените и Левите – само по 1 процент. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.