1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПОРЕДНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА И ВАНДАЛИЗЪМ НА ВИТОША

ПОРЕДНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА И ВАНДАЛИЗЪМ НА ВИТОША

Нанесени са сериозни материални щети и икономически загуби на обекти, изградени само преди две години

На 12 май т. г. експерти от Дирекцията на Природен парк "Витоша" установиха поредните случаи на посегателства и вандализъм върху паркова инфраструктура, изградена по ОП "Околна среда 2007 - 2013 г.". Увредените обекти в рамките на последния месец са три. Нанесените поражения създават огромна опасност от инциденти за посетителите на Парка. Засегнати са следните обекти:

- Кът на земноводните до Музея на мечката  - много посещавано от деца място. Тук изцяло е демонтирана и открадната дървената част на мостика над езерото /цялата подова част/. Беседката, чешмата и интерактивните табели са много повредени; 

- Големият дървен мост над Драгалевска река в близост до ресторант "Воденицата".  Липсват парапетите на моста, както и греди от подовата конструкция, което го прави особено опасен;

- Погледната площадка за инвалиди край пътя кв. Драгалевци - х. "Алеко". Липсва голяма част от дървените парапети и почти цялата подова конструкция, което прави обекта опасен и неизползваем. Това място стана любимо за посетителите на Парка и придоби международна известност и от клипа на нашата представителка Поли Генова на Евровизия през 2016 г.

Тези случаи имат характер на рецидив, поради което ДПП „Витоша“ е уведомила компетентните органите и умолява всички граждани, които имат допълнителна информация по случаите, да подадат сигнали до 06 РУ към СДВР и Дирекцията на Природен парк "Витоша" за по-бързото издирване на извършителите и предотдратяване на други подобни случаи в бъдеще.

С тези посегателства са нанесени сериозни материални щети и икономически загуби на обекти, изградени само преди две години от ДПП „Витоша“ с европейски средства. За тяхното възстановяване няма бюджетни средства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.