1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Постигнат е консенсус с бранша по законопроекта за горите, според Мирослав Найденов

Постигнат е консенсус с бранша по законопроекта за горите, според Мирослав Найденов

Представители от Асоциацията на общините изразиха удовлетворение, че законът е влязъл в парламента

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се надява, че до Нова година новият Закон за горите ще бъде обнародван. Министърът откри форум за представянето на законопроекта и обсъждането му с експерти.

По време на дискусията от Българската стопанска камара заявиха, че приветстват този закон и той трябва да бъде приет в най-кратък срок, защото вече закъснява. Представители от Асоциацията на общините, собственици на земи в горския фонд, изразиха удовлетворение, че законът е влязъл в парламента. Текстовете на закона са удовлетворителни, особено в частта си, която касае разделянето на стопанската от контролната дейност, казаха от асоциацията.

Министър Мирослав Найденов заяви, че по законопроекта е постигнат 99 % консенсус с бранша. Той подчерта, че проектът за Закон за горите е много сериозен. По думите му са положени много усилия, за да се постигне консенсус с Министерството на екологията, МРРБ и Министерството на икономиката.

Найденов благодари на работната група, изготвила закона. „Рядко толкова важен законопроект влиза с такъв консенсус в Народното събрание. Дано на тези, които работят в горите, с този закон да се отворят нови хоризонти и перспективи”, пожела Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.