1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПП ”Обединени земеделци”, БСДП и РДП с обръщение за консолидация на демократичната общност

ПП ”Обединени земеделци”, БСДП и РДП с обръщение за консолидация на демократичната общност

Снимка:

Партиите подкрепят протестите и призовават българските граждани да участват в битката за народовластие

След парламентарните избори на 12 май 2013 г. огромна част от българските граждани останаха без политическо представителство в парламента. Въпреки бурните протести срещу монополите и олигархията през пролетта, след предсрочния вот  статуквото бе съхранено и дори разшири своите позиции, посочват в изявление до медиите ПП ”Обединени земеделци”, БСДП и РДП.

Новият парламент и сформираното от него правителство още с първите си действия показаха, че не могат и не желаят да се справят с наболелите въпроси в нашето общество и са изцяло в плен на корпоративни интереси и задкулисие. Това естествено възпламени народното недоволство и хората справедливо поискаха оставка на кабинета „Орешарски”. Ние подкрепяме протестите и призоваваме българските граждани да участват в битката за народовластие.

За да не се повторят резултатите от предишния вот, се обръщаме към всички демократични партии и движения, с  призив за обединение около общи приоритети и обща програма за извеждане на страната от кризата. Призвани сме да положим усилия за общо явяване на следващите избори в рамките на единен дясно-центристки блок, който да предложи реална алтернатива на нашите сънародници.

Като продължители на традициите на партии, отстоявали през годините демократичните ценности в България, призоваваме всички честни хора към обединение срещу подмяната и недъзите на прехода у нас. Предлагаме на обща кръгла маса в най-кратки срокове да дискутираме заедно нужните стъпки за консолидацията на демократичната общност.

Искрено вярваме, че е настанало време партийният егоизъм да отстъпи място на разума, защото историята ни учи, че обединението прави силата, подчертават в изявлението си партиите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.