1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПП "Обединени земеделци": Изразяваме въжделенията на всички истински земеделци за консолидация

ПП "Обединени земеделци": Изразяваме въжделенията на всички истински земеделци за консолидация

Боричканията и конфронтацията между различните структури отслабват влиянието на земеделското движение

ПП "Обединени земеделци" не беше създадена като поредното БЗНС. Нашата организация изразява въжделенията на всички истински земеделци за консолидация на земеделското движение и изграждане на благоденстваща и просперираща България, посочват от партията в изявление до медиите.

Опитите за обединение на БЗНС-тата продължават повече от 15 години и се оказаха загуба на съюзна енергия в борбата между няколко лидеромани, търсещи власт. Тяхна основна задача беше личното облагодетелстване, а не консолидирането на земеделските сили. Факт е, че днес боричканията и конфронтацията между различните структури отслабват влиянието на земеделското движение и водят до загуба на политически позиции в цялата страна.

Какво показва реалността: Лидерът на една от земеделските формации - БЗНС “Ал. Стамболийски”, години наред е в коалиционна прегръдка с БСП. В последствие, заедно с лидери на ЗНС те застанаха до Георги Първанов при опита за създаването на проекта АБВ.

Разнопосочни сигнали идват и от БЗНС - със смяна на лидери и с противоречива политическа ориентация. Разбира се, здрави земеделски сили има в различните БЗНС-та. Но, за съжаление, в ръководните органи на повечето от тях има псевдообединители, които само на думи искат единство. А с делата си  разединяват земеделското движение.

Паметта и саможертвата на хилядите земеделци, загинали по комунистическите лагери и затвори, ни задължават да бъдем принципни и последователни и да не правим тежки компромиси за взаимодействие с наследниците на репресивния апарат на тоталитарната система.

Категоричната позиция на ПП "Обединени земеделци" е, че консолидацията на земеделските сили е възможна само на принципна основа и реална защита на политики и отстояване на интересите на структурите на гражданското общество – браншовите, съсловните и професионалните съюзи, дребните и средните производители и бизнеса в условията на продължаваща европейска интеграция и световна икономическа криза.

"Ние, обединените земеделци, призоваваме всички, които споделят земеделските идеи и принципи, да не се поддават на внушения за псевдообединение, което е с неизяснени цели и посока. Нашата организация работи и ще работи за консолидация на земеделското движение, което означава обединение на земеделците в България, а не на т. нар. лидери!", подчертават от ПП "Обединените земеделци".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.