1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предлагат Елена Иванова за председател на Агенцията по туризъм

Предлагат Елена Иванова за председател на Агенцията по туризъм

Големите браншови туристически организации проведоха консултации и се обединиха около кандидатурата й

Всички големи браншови туристически организации проведоха консултации и се обединиха около кандидатурата на Елена Иванова за председател на Държавната агенция по туризъм. В момента тя е председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Зад нейната кандидатура застават Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Съюз на инвеститорите в туризма (СИТ), Българска туристическа камара, Съюз на собствениците – Слънчев бряг, Съюз на хотелиерите – Велинград, Съюз на хотелиерите – Смолян, Софийска браншова организация на ресторантьорите, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Девин, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Поморие, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Банско и др.

Изпратено е писмо до министър-председателя Пламен Орешарски. Сдруженията в туризма, които обединяват собственици, мениджъри, служители и работници, са все по-обезпокоени от видимите тежки последствия за българската туристическа индустрия в условията на глобалната икономическа криза. Приоритетният за икономиката ни отрасъл осигурява 700 000 работни места в страната, дава около 3 млрд. евро постъпления в бюджета, представлява 16% от БВП и привлича годишно над 1,5 млн. туристи в България.

"Убедени сме, че България, която има за цел да привлича все повече туристи, има нужда от хора с опит в реалната икономика и в управлението. Защо ние от неправителствения сектор предлагаме г-жа Елена Иванова:

Г-жа Иванова в качеството й на експерт и представител на гражданското общество, ще засили и водещата роля на професионалистите във вземането и изпълнението на ключовите решения за подкрепата на туризма в ситуацията на криза и увеличаваща се конкуренция.

Г-жа Елена Иванова е изборът на един доказан експерт, обединяващ около себе си колеги от туристическия бранш, загрижени за развитието на бизнеса. Нещо повече, именно днес, в трудното за икономиката време на оцеляване и запазване на кадри, инвеститори и туристи, на държавата са необходими доказани професионалисти, признати експерти и интелигентни личности, които притежават реален опит и знания за най-доброто позициониране на България на туристическата карта.

Категорично се обявяваме против политически назначения от управляващите или спорни личности в сектора, без подкрепата на големите браншови организации. Настояваме премиера Пламен Орешарски да вземе под внимание мнението на бранша", посочват в съобщение до медиите големите туристически организации у нас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.