1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предприети са необходимите действия за прекъсване на корупционните практики в ПРСР

Предприети са необходимите действия за прекъсване на корупционните практики в ПРСР

Ако има замесени служители ще бъдат предадени на Прокуратурата.

Във връзка с изказването на председателят на РЗС Яне Янев, министърът на земеделието и храните д.-р. Мирослав Найденов заяви в Бургас, че са предприети необходимите действия по прекъсване на корупционните  практики по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Министърът припомни, че е освободил от длъжност директора на дирекция „Развитие на селските райони”  Мирослава Георгиева и в момента очаква резултат от проверките. Проверката засяга цялостната дейност на дирекцията и ако има замесени служители и носят отговорност по Наказателния кодекс, ще бъдат предадени на Прокуратурата.

Министър Найденов заяви, че с административните и персонални промени ще гарантира прекъсването на всякакви корупционни практики по програмата.  От тази седмица Сметната палата стартира одит в ДФ „Земеделие”, а едновременно се извършава и вътрешна проверка във фонда. Отделно тече одит и от Европейската комисия за предходната година.

По отношение на гроздобера и изкупната кампания, министър Найденов обяви в Бургас, че в момента изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев провежда редица разговори с ръководствата на различните винпроми. МЗХ не може да влияе на изкупните цени на гроздето, заяви министър Найденов. Той допълни, че очаква и реакция от страна на Националната лозаро-винарска камара.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.