1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Председателят на клуб българско овчарско куче връчи на заместник-министър Стефан Бурджев спечелената световна купа по кинология

Председателят на клуб българско овчарско куче връчи на заместник-министър Стефан Бурджев спечелената световна купа по кинология

По време на световната купа по кинология в Полша са участвали кучета от 48 породи

Председателят на клуба българско овчарско куче Аврам Петков връчи на заместник-министъра на земеделието Стефан Бурджев спечелената световна купа по кинология, след получени множество награди от българската организация на финала в Полша през юни. Аврам Петков благодари на Министерство на земеделието за оказаното съдействие за участието.

По време на световната купа по кинология в Полша са участвали кучета от 48 породи, като Асоциация българско овчарско куче завоюва две първи места. Едното от тях е за развъдник, като асоциацията е взела участие с 8 кучета. Организацията е завоювала и първо място в групата за овчарски породи.

Спечелено е и второ място за развъдна двойка, както и второ място в клас „бебе“ (от 3 до 6 месеца). Трети места са спечелени в класовете „млади“ ( от 10 до 18 месеца) и „ветерани“.

Преди две седмици завърши и европейското първенство в Бургас, където от осем различни класове клубът има пет европейски шампиона.

Предстоят световни купи в Латвия, Унгария и в Италия, както и пет национални шампионата в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.