1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Председателят на Селскостопанска академия разпореди проверка за продажбата на семена от институтите

Председателят на Селскостопанска академия разпореди проверка за продажбата на семена от институтите

Снимка:

На проверка ще подлежи и изкупуването на семена от определени фирми на изключително ниски цени

Председателят на Селскостопанската академия проф. д-р Петър Славейков нареди временното преустановяване на продажба на семена за зърно. Той иска да бъде направена проверка заради злоупотреби на институтите и продажбата на занижени цени. На проверка ще подлежи и изкупуването на семена от определени фирми на количества на изключително ниски цени.

„В никакъв случай не съм разпореждал да се продават семена само и единствено през стоковите борси. Те ще продължават да се предлагат директно на фермерите, след въвеждането на еднакви правила за всички институти, както и на нормални пазарни  цени”, заяви проф. д-р Славейков.

В края на миналата седмица Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) призова МЗХ за реакция относно забраната за продажба на семена от селскостопански институции издадена от председателя на Селскостопанската академия (ССА), проф. Петър Славейков. Според асоциацията ненавременното разрешаване на възникналия проблем ще се отрази пагубно върху реколтата от пшеница, ечемик, ръж и тритикале през следващите години.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.