1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предстои България да обяснява в Брюксел има ли разминаване и нарушения по САПАРД

Предстои България да обяснява в Брюксел има ли разминаване и нарушения по САПАРД

Чак след това ще се решава дали да връщаме субсидии

Бившият вицепремиер Меглена Плугчиева заяви по БНР, че  идеите за управление на новия земеделски министър Мирослав Найденов съвпадат с нейните. Тя коментира, че е успяла да се наложи да има конкурс за председател на Агенция САПАРД и припомня, че нейна е била идеята и предложението с промяна на законите за земеделските стопани всички служители на Фонд "Земеделие" да минат под защитата на Закона за държавния служител.

Колкото до проверките на евроексперти по САПАРД, след които беше поискано месопреработватели да връщат пари, Плугчиева обясни, че не бива да се избързва с информация за бъдещето на уличените в грешки проекти, защото тепърва България ще обяснява в Брюксел дали има разминаване и нарушения и чак тогава ще се решава ще връщаме ли субсидии.

"Ако сега, в рамките на посещението на Комисията, проблемите не могат да бъдат изчистени, значи българската страна ще трябва да се задължи да даде обяснение по всеки един от случаите, да направи съответната проверка на документи и на място и да даде окончателен, обоснован отговор пред Брюксел", заяви още Плугчиева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.