1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предстои да се открие кръгла маса за реформата в българското земеделие

Предстои да се открие кръгла маса за реформата в българското земеделие

Ще бъде подписан Меморандум между министерството, браншови организации и общини

Утре, 9 март 2010 г., от 9:30 часа министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие кръгла маса на тема: „Реформа в българското земеделие”,  в х-л „Шератон”. Събитието се организира от Българската Асоциация на собствениците на земеделска земя /БАСЗЗ/.

По време на събитието е предвидено, да бъде подписан Меморандум между министерството, браншови организации в сектора и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). С него ще се постави началото на дългосрочно сътрудничество между държавата, местната власт и бизнеса в името на обща цел – развитие на модерно земеделие в България. В документа са заложени основни мерки, които трябва да се предприемат за реформа в българското земеделие. Той ще се подпише от Българска асоциация на собствениците на земеделска земя, Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ), Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и Българска асоциация на фермерите (БАФ).

На форумът ще де проведе и дискусия с три основни панела: „Поземлени отношения”, „Комасация на земеделските земи” и „Субсидии и национални доплащания”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.