1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Премиерът намира проверката на ДАНС в аграрното министерство за нещо съвсем нормално

Премиерът намира проверката на ДАНС в аграрното министерство за нещо съвсем нормално

Няма място за обиди

Премиерът Сергей Станишев определи извършената от ДАНС проверка в земеделското министерство като нещо нормално. Според него Агенцията е длъжна по закон, когато има сигнали, да извърши проверка, без това непременно да означава, че някой е виновен.

По повод несъгласията на земеделския министър, че не е бил уведомен, Станишев заяви, че не вижда повод за обида от негова страна, че в проверката сама по себе си няма драма и че всяка институция в България трябва да е наясно, че във всеки един момент може да бъде проверена, ако има основание за това.

Agro.bg припомня, че това изявление на премиера е по повод на думите на министър Валери Цветанов, казани вчера: „Поразен съм от това, че прокуратурата не ме уведоми за акцията в Министерството на земеделието и храните, не знам какво се случва там. Аз не съм цървул, нито случаен човек, аз съм нормален човек, гражданин, освен това и министър на земеделието, ако иска някой да направи нещо, във всички случаи трябва да ми се обади и да каже и аз ще му окажа съдействие".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.