1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Премиерът Стефан Янев: Работим за развитие на устойчиво селско стопанство и продоволствена сигурност

Премиерът Стефан Янев: Работим за развитие на устойчиво селско стопанство и продоволствена сигурност

Представителите на селскостопанския сектор обсъдиха с премиера ключови проблеми в бранша

„Трябва да работим за развитие на устойчиво селско стопанство и гарантиране на продоволствена сигурност на страната“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев по време на среща със земеделски производителите в Министерския съвет. На срещата присъстваха вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков.

Представителите на селскостопанския сектор обсъдиха с премиера ключови проблеми в бранша, които изискват неотложни мерки, сред които въпросът с напояването, модернизацията на земеделието и производството на продукция с висока принадена стойност. Министър-председателят подчерта, че през последните три месеца държавата активно полага усилия за диалог с бизнеса в различните сектори и работи за намирането на ефективни решения. ”Правим всичко необходимо и сме в непрекъсната координация както с вицепремиера Пеканов по отношение Плана за възстановяване и устойчивост, така и с ръководството на Министерството на земеделието, храните и горите. Стремим се дейността ни да бъде максимално прозрачна и ефективна“, изтъкна в хода на срещата премиерът Янев.

Министър-председателят бе категоричен, че диалогът с представителите на земеделските производители трябва да продължи, за да бъде намерен баланса в сектора. Стефан Янев посочи, че трябва да се търсят различни механизми за финансовото подпомагане на сектора за модернизиране на земеделието. 

С. Янев

“Напълно приемам исканията на бранша и се радвам, че с екипа на министерството успяхме да предизвикаме сектора и заедно да работим за възстановяване на земеделието”, коментира министърът на земеделието, храните и горите . Той заяви, че усилията ще бъдат насочени към осигуряване на подкрепа за земеделския сектор, за да се постигне модернизацията му и да се отговори на климатичните изменения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.