1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Призове за прозрачност и партньорство на областни и общински администрации

Призове за прозрачност и партньорство на областни и общински администрации

„Фондация за прозрачни регламенти” връчи награди за трета поредна година

На тържествена церемония на 29 март „Фондация за прозрачни регламенти” връчи за трета поредна година своя приз за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в четири категории. Церемонията се проведе под мотото „Прозрачни и достъпни администрации в Европа 2020”.

По празничния килим под аплодисментите на присъстващите областни управители, кметове и много гости преминаха както носителите на миналогодишните награди, така и настоящите. С цел осъществяване на приемственост и спортсменско съревнование отличените получиха великолепни статуетки, изработени от скулптора Райнис Гелов, от ръцете на миналогодишните победители.

Призове спечелиха:

Областната администрация Варна в категория „Най-прозрачна областна администрация”  запази статуетката от миналата година. Това е сериозна заявка за запазването й завинаги (съгласно Регламента на конкурса, ако дадена администрация спечели статуетката в дадена категория 3 поредни години, тя остава нейно притежание завинаги).

Общинската администрация Бургас в категория „Най-прозрачна общинска администрация” получи статуетката от Общинска администрация Добрич, която тази година отстъпи на второ място с минимална разлика.

В категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” Областна администрация Търговище получи статуетката от Областна администрация Смолян след двумесечна оспорвана борба с Областна администрация Велико Търново, която остана втора в категорията след вота на гражданите.

Общинската администрация Стара Загора в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” получи статуетката от миналогодишния носител Общинска администрация Козлодуй.

Класирането в категории „Най-прозрачна областна администрация” и „Най-прозрачна общинска администрация” беше извършено от комисия с председател Васко Райчев (председател на „Делойт България”) и членове: Благой Станчев (парламентарен секретар на НСОРБ), Мария Игова (управител на „Агенция Еврика”), Петър Стоянов (председател на УС на „Българска асоциация на микропредприятията”), Славея Христова (зам.-председател на УС на сдружение „Болкан Асист”), Илияна Денкова (КНСБ), Даниела Кисьова (репортер в програма „Хоризонт” на БНР).

Вотът на гражданите в гласуването на интернет страницата на „Фондация за прозрачни регламенти” ( www.ftr-bg.org ) определи носителите на приза в категориите за най-добра практика на партньорство с гражданското общество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.