1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Продължава официалното посещение на министър Найденов в Кралство Саудитска Арабия

Продължава официалното посещение на министър Найденов в Кралство Саудитска Арабия

Снимка:

Във втория ден от визитата министърът ще посети Научно-изследователски център за дивата природа „Крал Халид”

Продължава официалното посещение на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в Кралство Саудитска Арабия. Посещението е по покана на министъра на земеделието на Кралството Н. Пр. д-р Фахад Абдулрахман Балгунаим.

Във втория ден от визитата министърът ще посети Научно-изследователски център за дивата природа „Крал Халид” и ще се срещне с принц Алвалид Бин Талал Алсауд. В делегацията, водена от министър Мирослав Найденов, са директорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, както и представители на българския бизнес. Те са основно от секторите животновъдството и растениевъдството.

В първия ден от официалното посещение министър Мирослав Найденов се срещна със своя колега д-р Фахад Абдулрахман Балгунаим. Отваряне на саудитския пазар за българския бизнес и инвестиции в България бяха основните акценти от срещата на двамата министри. България ще бъде включена в голямата инициатива на краля на Саудитска Арабия за инвестиции, е уверил министърът на земеделието на кралството.

В Саудитска Арабия е създадена държавна инвестиционна компания в областта на земеделието и по-специално – на хранителната сигурност, с бюджет от 800 милиона долара. България става обект на тази инициатива.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.