1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Програмата „Чаша топло мляко" работи

Програмата „Чаша топло мляко" работи

247 117 ученици от І до ІV клас получават безплатни закуски

 

Общият брой на учениците, които могат да получават закуска по програмата е 257 932, съобщават от Министерството на образованието. Министерството е извършило проверки и е установено, че от 2047 училища, които отговарят на условията за включване в програмата, тя се изпълнява в 1967 училища.

Най-честите причини за неосигурени закуски са: - Недостатъчни средства за осъществяване замисъла на програмата Липса на помещение (ученически стол), съобразено със санитарно-технически норми; Липса на фирма, която да изпълни поръчката; Изчакване на търг за отдаване на ученически бюфет под наем.

Програмата не работи в община Дупница, област Кюстендил; гр.Несебър, област Бургас; с. Звиница, община Кърджали; в детска градина в гр. Лом; с. Бръшляница, област Плевен; в с. Писарово, и в с. Долни Луковит, с. Староселци от община Искър. Също програмата „Чаша топло мляко" не работи в интернат "Н. Й. Вапцаров" гр. Завет, община Завет, и Помощно училище интернат "Христо Ботев" с. Осенец, община Разград.

На всички учебни заведения са подсигурени допълнителни условия и са дадени предписания за стартиране на програмата. В София - град предстои сключване на договори в 8 училища през април.

МОН сигнализира съответните общини да предприемат необходимите мерки за своевременно финансиране на дейностите по програмата.

Проблеми с неосигурени финансови средства има в областите Благоевград, Враца, Кюстендил, Ловеч, Разград, Видин, Габрово, Кърджали, Перник, Търговище, Ямбол, Русе и София-град.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.