1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПроКредит Банк България спечели награда за управление на риска

ПроКредит Банк България спечели награда за управление на риска

Банката е финалист в четвъртото международно състезание по управление на активи и пасиви

Служителите на ПроКредит Банк България спечелиха наградата за „Управление на риска” на финала на международното състезание по управление на активи и пасиви, който се проведе миналата седмица в Париж.

Състезанието се организира за четвърти пореден път от холандската банка за предприемаческо развитие FMO (Finance for Development), германската финансова институция за подпомагане на развитието DEG (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschafft, KfW Bankengruppe), и Френската компания за инвестиции и подпомагане на икономическото сътрудничество PROPARCO (Groupe Agence rancaise De Developpment), която бе любезен домакин на тазгодишните финали.

Шест банки и финансови институции, работещи на различни развиващи се пазари, се включиха в онлайн симулация за управление на активи и пасиви с отбори от по четири специалисти. Тази симулация позволи на участниците да предложат решения за най-добро управление и контрол на „виртуална универсална банка”. Това включваше влияние върху управлението  на риска, създаване на банковото портфолио, източници за финансиране и разработване на маркетингова стратегия. Решенията на шестте отбора финалисти бяха оценявани основно по критериите най-добра цена на акция и управление на риска.

След напрегнато съревнование, в трите етапа на финала, на първо място се класира отборът на микрофинансиращата институция FINCA, а отборът на ПроКредит Банк България спечели наградата за управление на риска.

Състезанието по управление на активи и пасиви е част от постоянните усилия на организаторите от DEG, FMO и PROPARCO да разширят капацитета на банките, работещи на развиващи се пазари, с който да отговорят на нуждите от финансиране на местното предприемачество. В допълнение престижното състезание има за цел да даде възможност за обмяна на опит между банковите специалисти и създаване на мрежа от контакти между различните финансови институции като така допринесе за подобряване на нивото на управление на риска.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.