1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПроКредит Банк подписа договор с ДФ „Земеделие”

ПроКредит Банк подписа договор с ДФ „Земеделие”

Кандидатите за кредит от банката трябва да имат одобрени проекти и сключени договори с фонда за безвъзмездна финансова помощ по мерки от ПРСР

ПроКредит Банк и ДФ „Земеделие” подписаха споразумение, по силата на което фондът да предостави на банката средства за финансиране на инвестиционни проекти на земеделски производители и фирми. Кандидатите за кредит от банката трябва да имат одобрени проекти и сключени договори с фонда за безвъзмездна финансова помощ по мерки от Програма за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. Програмата се подкрепя от Европейския фонд за развитие на селските райони.

По силата на новото споразумение, ПроКредит Банк ще отпуска инвестиционни кредити с лихва в размер до 7% годишно, като може да се финансира и над 100% от одобрените по проекта разходи. Кредитополучателите ще имат възможност да погасяват заемите си с постъпилите субсидии от фонда без такса за предсрочно погасяване, както и да се възползват от удобни схеми за обслужване и погасяване на заемите, съобразени със сезонността на доходите им.

ПроКредит Банк ще финансира инвестиционни проекти на земеделски производители и фирми след първоначално представяне на лична карта,  БУЛСТАТ и формално одобрение на проекта по Програма за развитие на селските райони от ДФ „Земеделие”. Условията на ПроКредит Банк по линия на споразумението позволяват и гъвкави решения за обезпечение, като банката допуска обезпечение по кредита да бъде както новозакупената техника, така и залог на субсидиите по договор за безвъзмездна помощ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.