1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПроКредит Банк продължава отпускането на кредити на малки и средни земеделски производители

ПроКредит Банк продължава отпускането на кредити на малки и средни земеделски производители

Фиксираната годишна лихва е 7,5%

В резултат на постигнатите добри резултати при финансирането на земеделски производители, както и постоянния интерес от страна на фермерите към нисколихвени оборотни кредити, ПроКредит Банк се споразумя за допълнителни средства от 10 млн. лева увеличаване на лимита по договорената кредитна линия с Българска банка за развитие (ББР).

Така банката, която е част от германската ПроКредит Груп, продължава отпускането на кредити на малки и средни земеделски производители по Програма за целево оборотно финансиране. Земеделските кредити се предлагат от ПроКредит Банк при фиксирана годишна лихва от 7,5%. Таксата за отпускане е 0,7% от размера на заема, като не се начислява такса за управление на кредита. Кредитополучатели могат да бъдат регистрирани земеделски производители. ПроКредит Банк отпуска кредитите на суми между 20 000 и 500 000 лева, като срокът на погасяване е до 18 месеца. Фермерите могат да използват отпуснатите кредити за оборотни средства за закупуване на семена, торове, препарати, фуражи, обработка на земя, заплащане на ренти и др.

Условията на банката за погасяването на заемите са съобразени с доходите на земеделските производители и тяхната сезонност. Като обезпечение на кредитите могат да се използват субсидии по схема за единно плащане на площ и схема за национално доплащане, както и транспортни средства, машини, съоръжения, животни, селскостопански и жилищни сгради, земеделска земя и др. От подписването през 2009 г. на кредитната линия между двете финансови институции, ПроКредит Банк е отпуснала кредити за оборотни нужди по програмата на ББР на над 500 земеделски стопани със средства на обща стойност над 38 млн. лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.