1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПроКредит Банк пуска услугата „Вноска на банкомат”

ПроКредит Банк пуска услугата „Вноска на банкомат”

Машината приема банкноти в лева с номинал 5, 10, 20, 50 и 100 лв.

Клиентите на ПроКредит Банк вече могат да правят вноски на пари в брой на банкомати на банката. В столичния клон на ул. "Раковски" 151 вече работи първата машина за депозиране по дебитни или кредитни карти на клиенти на финансовата институция. Вноски могат да се правят по всяко време, включително и в празнични дни.

Новите банкомати на ПроКредит Банк, които поддържат услугата са сертифицирани от БНБ, като максималният брой банкноти, които могат да бъдат внесени чрез една транзакция е 90 броя. Машината приема банкноти в лева с номинал 5, 10, 20, 50 и 100 лв.  Тя работи с високи нива на защита и разполага с голям брой сензори и датчици за разпознаване на банкнотите.

Новата услуга „Вноска на банкомат” на ПроКредит Банк е безплатна и е изключително удобна за клиентите на банката при погасяване на задължения по кредитни карти, захранване на разплащателни сметки, вноски по потребителски кредити и сметки на фирми с дебитни карти към тях. Средствата внесени по дебитни карти постъпват по разплащателната сметка към картата, а вноските по кредитни карти се отразяват директно по кредитния лимит. Вноски по карти с валутни сметки към тях се превалутират по касов курс на банката в деня на осчетоводяването.

Счетоводното отразяване на вноската се извършва още същия ден за вноски, направени до 11 ч., и на следващия ден за вноски направени след този час.

Предстои сертифицирането от страна на БНБ на банкоматите, които ще предлагат услугата и на клиенти на банката в Пловдив, Варна и Бургас.


 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.