1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПроКредит Банк с изгодни предложения за земеделските стопани на АГРА в Пловдив

ПроКредит Банк с изгодни предложения за земеделските стопани на АГРА в Пловдив

Всеки агропроизводител сам избира начина, по който да обслужва своя кредит

ПроКредит Банк ще вземе участие в стартиращото днес XIX-то издание на Международна селскостопанска изложба АГРА в Пловдив. Това е седмото поред участие на банката в най-успешния аграрен форум в Югоизточна Европа.

В 13-та палата на панаира, ПроКредит Банк ще представи своите специализирани кредитни продукти и услуги за земеделските стопани. Банката предлага кредити за агропроизводители до 150 000 евро за инвестиционни цели или оборотни средства за закупуване на горива, торове, семена, препарати и др.

Лихвеният процент по земеделските кредити на ПроКредит Банк се определя на база сумата на кредита, срока му и обезпечението. Лихвата за кредити над 10 000 евро е плаваща, като се формира от съответния индекс в зависимост от валутата на кредита (в лева – SOFIBOR, в евро – EURIBOR) и надбавка. Всеки стопанин сам избира начина, по който да обслужва своя кредит. Банката предлага възможност за изплащане на равни месечни вноски или по погасителен план, съобразен със сезонния характер на дейността му.

Земеделските кредити на ПроКредит Банк са предназначени за малки и средни регистрирани земеделски производители или търговски предприятия, занимаващи се с производство на земеделска продукция, селскостопански дейности или услуги. Необходимо е производителите да имат поне една стопанска година опит в областта на земеделието. Фермерите могат да кандидатстват за кредит само срещу лична карта и код по БУЛСТАТ/ЕИК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.