1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Промени в Селскостопанската академия ще се правят само след аргументиран анализ

Промени в Селскостопанската академия ще се правят само след аргументиран анализ

Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов

Промени в Селскостопанската академия ще се правят само след аргументиран анализ, като те трябва да се основават на дългогодишните традиции и постижения на академията. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов по време на 60- годишния юбилей от създаването на Института по мелиорации и механизация, в гр. София.

Зам.-министър Костов отбеляза, че всички достижения в областта на мелиорациите и механизацията на инженерите имат своето важно практическо място в аграрния сектор. Развитието на поливното земеделие е от  изключителна важност за постигането на  високи показатели  в добивите на качествена  и конкурентоспособна  земеделска продукция, посочи още той и добави, че прилагането на  съвременни технологии в аграрния сектор създава предпоставки за неговото модернизиране.

Институтът има богат опит в  разработването на научно-приложни  практики, които са в основата на устойчивото и екологосъобразното използване на земеделските земи. Той има значимо място при разработването и подобряването на селскостопански машини, като почвообработващи, машини за сеитба и внасяне на торове, за растителна защита и др.

В рамките на честванията ще бъде проведена и Научна конференция, посветена на инженерната наука за устойчиво развитие на земеделието. Гости на тържеството са и научни работници от Бразилия, Индия, Украйна, Русия, Гърция, Латвия и Словакия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.