1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Протестът на ветеринарите

Протестът на ветеринарите

Пречи животните на фермерите да бъдат отразени в системата

В цялата страна частните  ветеринарни лекари стачкуват ефективно, с изключение на община Шумен, като спират да маркират животните, да издават документи на фермерите за движение на животните към кланиците или от едно към друго населено място, заяви по БНР заместник-председателят на Българския ветеринарен съюз д-р Радослав Архипов. Протестът на ветеринарите заради забавените от държавата плащания ще попречи животните на фермерите да бъдат отразени в системата и така те няма да могат да получат субсидиите си за тях, обясни д-р Архипов.

Животновъдът от Стара Загора Господин Господинов поиска държавата да дава субсидиите на животновъдите и те да се разплащат с ветеринарите.

Декларацията на Българския ветеринарен съюз може да видите тук.

Непротестиращите доктори в Шуменско ваксинират домашните животни в квартал "Кирково" във Велики Преслав, заради поредния случай на бяс, констатиран на 17-и юни. Ваксинацията ще е безплатна за 700 продуктивни животни и над 100 домашни кучета и котки. До месец след поставянето на ваксината животните не трябва да се колят, гласи заповед на кмета на община Велики Преслав Димо Бодуров.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.