1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Работещите в „Напоителни системи” ЕАД са готови за протести

Работещите в „Напоителни системи” ЕАД са готови за протести

От 2010г. година на дружеството не са изплатени около 9 млн. лв

Работещите в „Напоителни системи” ЕАД са готови за протести, тъй като не са получавали заплати от началото на годината. Това съобщи” Павел Черийски, председател на стачния комитет информира Агенция „Фокус”.

От 2010г. година на дружеството не са изплатени около 9 млн. лв. за извършени вече дейности по обекти за предпазване от вредното въздействие на водите – поддържане на речни корита, отводнявания и др.

Близо 70 % от 2400 служители на дружеството вече са се подписали, че имат готовност да протестират, ако не получат заплатите си. Задълженията към дружеството са за дейности, наредени от предишния министър на земеделието и храните. Например направена е безплатна поливка на реколтата на фермерите, за което да изразходени 5 млн. лв. – все още невъзстановени от земеделското министерство. Според Павел Черийски поливният сезон у нас в момента е пред провал, защото тази година има липса на финансиране на много дейности в областта на напояването.„Ние на 25 март трябва да започнем да пълним водоемите, а на 1 април – да започне подаването на вода към стопанските производители. Има обаче опасност да провалим реколтата на земеделците, но това няма да сме ние, а държавата”, посочи Павел Черийски.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.