1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Рибарите в Царево искат свободен достъп до кея на местното пристанище

Рибарите в Царево искат свободен достъп до кея на местното пристанище

На 3 юли в порт Царево откриват митнически и граничен КПП

С включени корабни сирени и лозунги „Пристанището е наше. Искаме свободен достъп до него!” рибарите в Царево протестираха срещу липсата на адекватна държавна политика в областта на рибарството и аквакултурите. В протестната си декларация до кмета, Морска администрация и Гранична полиция - Царево рибарите настояват за освобождаване на кея в пристанището за обществен транспорт, преместване на огражденията на 7 м от кейовата стена и осигуряване на свободен достъп до кея. Според тях няма къде да разтоварват рибата си и това пречи на работата им.

Според кмета на Царево Петко Арнаудов, не може в едно пристанище, регистрирано като пристанище за обществен транспорт, да се допускат рибарски лодки и кораби. Той е споделил, че всеки, който желае, може да мине отвъд загражденията, но след като представи на пропуска документ за самоличност.

На 3 юли тази година в порт Царево ще бъдат открити митнически пункт и граничен контролно -пропускателен пункт. Царевското пристанище е най-южното на България и с откриването му преимуществено всички кораби, които не са с търговска цел, ще бъдат обслужвани там. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.