1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Съвместна българо-турска делегация на високо ниво се запозна с подобряването на контрола на храните на ГКПП „Капитан Андреево“

Съвместна българо-турска делегация на високо ниво се запозна с подобряването на контрола на храните на ГКПП „Капитан Андреево“

Крайната цел е капацитетът на пункта да се увеличи с 60%, без да се прави компромис с качеството на контрола

Съвместна българо-турска делегация, водена от министъра на транспорта Николай Събев и заместник-министъра на земеделието Иван Христанов, в която участваха депутатът Константин Бачийски, заместник-министърът на търговията на Турция Туна Турагай, областният управител на Одрин Кюршат Кърбъйък, изпълнителният директор на международната асоциация на превозвачите Алпер Юзел и други, направи пълна инспекция на граничен пункт „Капитан Андреево“, включително на контрола, извършван от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Двете страни със задоволство констатираха изключително добрите резултати от свършената през последните 10 дни работа и набелязаха мерки, по които ще се работи в следващите 2 седмици, до края на месец юни, както и до края на годината. Крайната цел е капацитетът на пункта да се увеличи с 60%, без да се прави компромис с качеството на контрола.

Благодарение на ресурса, отделен от Министерство на финансите и пълното сътрудничество от Дирекция „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“, екипът на зам.-министър Христанов реши проблеми, наслоявани в последните десет години.

Днес, зам.-министър Христанов, като редовен член на Междуведомствения съвет по граничен контрол към МВР, ще внесе конкретни предложения, с чието изпълнение ще доведе до подобряване работата на пункта.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.