1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. SFDA определя българските продукти, предложени на саудитския пазар, като висококачествени

SFDA определя българските продукти, предложени на саудитския пазар, като висококачествени

Саудитската агенция по храните и лекарствата (SFDA) определя българските продукти, предложени на саудитския пазар, като висококачествени. Доказателство е тяхното безпроблемно преминаване през системата им за контрол, която гарантира безопасност и качество на храните. Това стана ясно по време на среща между заместник-министъра на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов и изпълнителният директор на SFDA д-р Хишам бин Саад Ал-Джади в Рияд. Наскоро в Саудитска Арабия беше разрешен вносът на български мед, а към момента е в процес и одобряването на сертификат за внос на фуражи.

“Тъй като Кралството проявява интерес към българските ветеринарно-медицинските продукти, ще работим в посока разширяване на гамата им за саудитския пазар”, категоричен бе доц. д-р Иванов. По думите на д-р Хишам бин Саад Ал-Джади, SFDA ще съдейства за опростена процедура по тяхната регистрация.

През месец ноември в България предстои посещение на делегация от SFDA,  на която ще бъдат представени земеделски предприятия, ферми и лаборатории. “Надявам се, че скоро след визитата, ще бъде вдигната забраната за внос и на български червени меса и живи животни в Кралството, наложена заради заболяването нодуларен дерматит”, заяви зам.-министър Иванов.

По време на посещението си в Саудитска Арабия доц. Иванов проведе и срещи с представители на местния бизнес.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.