1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ще се направи всичко възможно за връщане на надвзетите гори от Симеон Сакскобурггоски

Ще се направи всичко възможно за връщане на надвзетите гори от Симеон Сакскобурггоски

Сакскобургготски разчита на експерти да установят фактите

Премиерът Бойко Борисов увери депутатите, че държавата ще направи всичко възможно, за да си върне надвзетите над 4 хиляди декара земеделски земи и гори от бившия министър-председател Симеон Сакскобургготски. Борисов отговаря на депутатски въпроси във времета за парламентарен контрол.

Премиерът заяви, че е назначена експертна група, която да анализира процеса на възстановяване на имотите и да реши казуса. „До този момент с мен не е разговаряно доброволно да бъдат върнати надвзетите царски земи. Дали с предишното правителство е говорено по този въпрос, на това да отговори предишният премиер”, каза Борисов. И още: „Ако има длъжностни лица, които не са си свършили работата, съответно има прокурор, който би трябвало да им потърси отговорност, а ние просто ще го сезираме. Оттук нататък съм убеден, че ние ще свършим всичко, което законът повелява, за да се върне това, което е взето и признато, защото съм чувал дори от колегите от НДСВ в предишното правителство да казват, че те самите са убедени, че това е надвзето,” обясни премиерът.

По повод казаното днес от премиера Бойко Борисов, че държавата ще направи всичко възможно за да си върне надвзетите земеделски земи и гори от бившия министър-председател Симеон Сакскобургготски, от прессекретариата на бившия премиер припомнят, че именно по негова инициатива е създадена комисия, която да изясни ситуацията около т.нар. надвзети гори. Още тогава бе обявено, че има дублиране на стари документи за собственост от началото на миналия век, припомнят от пресескретариата на Сакскобургготски и добавят, че останалото е било манипулация. "Г-н Сакскобургготски също разчита на експертите да установят фактите. Въпрос на обективна експертна работа е да се изясни има ли наистина проблем и как той да бъде преодолян", добавят оттам.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.