1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Симеон Дянков: Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени извън София

Симеон Дянков: Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени извън София

Снимка:

Бюджетът може да си позволи тази промяна

Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени извън София. Бюджетът може да си позволи тази промяна. Това коментира днес вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков преди откриването на Седмия международен конгрес на КНСБ.

Местенето ще стане на две вълни. Първата ще започне още през септември-октомври. Останалите институции ще бъдат изместени през април и до следващото лято те вече трябва да са преместени, коментира още Дянков. Той допълни, че засега няма яснота кои ще са структурите, които ще се местят. Подобна мярка би "съживила" другите градове, където има добри университети и административен капацитет, който би се запазил там.

Финансовият министър коментира днес и идеята за преместването на администрацията, заета с туризма в Пловдив. Според него така няма да се мисли само как да бъдат привличани туристи по Черноморието, а ще се насърчи развитието на СПА курортите у нас. "Ако тези администрации се пръснат в страната ще имаме много по-разнообразен поглед", коментира Дянков, цитиран от iNews.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.