1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Симеон Караколев: Искаме нормативни критерии за представителност

Симеон Караколев: Искаме нормативни критерии за представителност

Още една стъпка към голямата цел - учредяване на Национална аграрна камара

Меморандум за партньорство подписаха на национална среща в Арбанаси 13 браншови организации - на свиневъдите, овцевъдите, розопроизводителите, тютюнопроизводителите, овощари, птицевъди, зърнопроизводители, лозари, пчелари, биопроизводители и др.

Симеон Караколев, съпредседател на НОКА, заяви:

„Съгласно този меморандум, ние ще изпратим нашето първо искане към МЗм, с което желаем в рамките на две седмици да бъде представен проект на нормативен акт, който да определя критериите за представителност, а оттам нататък ще се съберем отново, за да дебатираме критериите, които са предложени и минаваме на втора стъпка – учредяване на аграрната камара. И при появата на законодатели, това ще бъде една от първите задачи - да се започва работата по Закон за българската аграрна камара!“

От Националното сдружение на българските лозари, което представлява 203 лозарски стопанства, също изразиха удовлетвореност.

„Има много неща за изчистване, за да се постигне едно такова сдружение, което да е общо от всички земеделски асоциации, за да има една страхотна представителност в МЗм, както и в други европейски организации“, коментира Атанас Василев, председател на Национално сдружение на българските лозари.

„Крайната ни цел е в началото на 2024 г. да станем член на Копа Коджека - европейската авторитетна браншова организация“, изрази надежда Цветан Филев, председател на НАТ – 2010.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.