1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Служебният министър на земеделието и храните проф. Иван Станков не е искал Светлана Боянова да остава в министерството

Служебният министър на земеделието и храните проф. Иван Станков не е искал Светлана Боянова да остава в министерството

Снимка:

Не е известно дали има промени в политическия кабинет на служебния агроминистър

Служебният министър на земеделието и храните проф. Иван Станков изобщо не е искал Светлана Боянова да остава в министерството. Това става ясно от официалната информация, изпратена от агроведомството до БГНЕС в отговор на запиване по Закона за достъп до обществена информация.

"На първия политически съвет на 13.03.2013 година, ръководен от министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков и двамата заместник-министри на земеделието и храните Светлана Боянова и Цветан Димитров заявиха на проф. Станков, че той може да счита, че техните оставки са подадени и е в правото си да прецени с какъв екип от заместници ще работи. Междувременно Светлана Боянова беше депозирала и писмено своята оставка", обясниха от земеделското министерство.

"С цел приемственост и продължаване на работата по изготвяне на новата Оперативна програма за развитие на сектор рибарство /2014-2020 г./, изготвянето на новата Национална програма по пчеларство, Програмата за лозаро-винарския сектор и завършване на дейностите по нотификация в ЕК на новите държавни помощи, министър Иван Станков предложи на министър-председателя Цветан Димитров да продължи да изпълнява задълженията си като заместник-министър и в служебното правителство", гласи информацията от МЗХ.

Подобно предложение по отношение на Светлана Боянова обаче изобщо не е имало. Това на практика означава, че от 13 март, когато встъпи в длъжност служебният кабинет в продължение на една седмица Боянова е стояла в министерството, въпреки че е вече е била подала своята оставка и въпреки че министърът не е имал намерение да я остави на поста й. Тя е била принудена да напусне, тъй като министър-председателят Марин Райков назначи на нейно място Снежана Благоева. Според различни източници, през тази една седмица Боянова се е борила до последно да запази поста си или поне да бъде назначена като съветник на новия министър, отбелязва БГНЕС.

От министерството отказват отговор на въпроса дали има промени в политическия кабинет, освен двамата зам.-министри. Няма промени в директорите на дирекции, с изключение на Дирекция "Държавни помощи и пазарна политика", тъй като директорът й Снежана Благоева бе назначена от министър-председателя за заместник-министър на земеделието и храните. Временно изпълняващ длъжността директор на Дирекция "ДППП" е Елка Божилова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.