1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Социално слаби пловдивчани търгуват с ваучерите за въглища

Социално слаби пловдивчани търгуват с ваучерите за въглища

Нарушителите са установени, а случаите са предадени на Икономическа полиция

Социално слаби търгуват с ваучерите си за безплатно твърдо гориво. За това съобщиха от дирекция „Социално подпомагане" в Пловдив, пише econ.bg. Нарушителите са установени, а случаите са предадени на Икономическа полиция.

Социалните работници хванали нарушението, като потърсили твърдото гориво на местата, където трябвало да бъде доставено. На шест адреса в район „Източен" въглищата липсвали, а по фактури трябвало да са доставени. Според социалните, нелегалната търговска схема работи успешно, защото е изгодна и за двете страни.

„Лицата, които имат ваучери, ги продават на съответните фирми. За сумата не мога да гарантирам - предполагам, че за около 200 лева, и разликата отива в джоба на фирмата", поясни вчера Надя Танева, директор на „Социално подпомагане" - Пловдив.

Всички, които са продали ваучерите си, ще бъдат лишени от правото да получават безплатно твърдо гориво през следващия отоплителен сезон. Спрени са и плащанията на фирмата-нарушител, предаде БНТ "Пловдив".

Ако искате да си купите твърдо гориво, не правете това от нерегламенитрани търговци, защото вместо въглища може да получите камъни, предупреждават социалните. Това е последният хит в нелегалната търговия с твърди горива. Камъните се боядисват в черно и се продават в чували за въглища. Обикновено купувачите разбират, че са измамени, едва след като печките им започнат да гаснат по необичаен начин в студените дни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.