1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Средата на март и април са реалните възможности за изплащане на субсидиите на зърнопроизводителите

Средата на март и април са реалните възможности за изплащане на субсидиите на зърнопроизводителите

Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов

Средата на март и април са реалните възможности за изплащане на субсидиите на зърнопроизводителите и това беше потвърдено и от Министерството на финансите. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, цитиран от Агенция “Фокус”.

Найденов е представил тази позиция и на годишната среща на зърнопроизводителите, която се проведе във Варна в петък. „От моя страна – диалогът не е прекъснат. В петък бях във Варна, на техния годишен форум, разговарях с тях. Обясних им за пореден път каква е ситуацията. Отговорът го дава Министерството на финансите – към 21 януари ние сме приключили всички проверки и сме дали заявка за плащане. Оттам нататък, кога ще може да бъде изпълнено плащането, зависи изцяло от възможностите на републиканския бюджет. Това се случва с платежно нареждане от Министерството на финансите. На същата среща присъства заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, той също посочи подобни дати – средата на март и следващо плащане – в април. Смятам, че това са възможностите на бюджета. Всичко останало е искане на нереални неща, които не могат да се случат”, обясни Найденов.

„Аз никога, персонално, не съм имал проблем с тях. Разговаряме; те казват, че се извиняват за тона, но той не е личен. В края на краищата – те имат определени искания към държавата. Не смятам, че сме прекратили диалога. Надявам се, това, че са решили да протестират, да не ескалира по някакъв начин и да продължи. Финансовата рамка е важна. Правилата за харченето на тези вече повече пари са много важни и това ни е голямата тема”, каза Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.