1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Срокът за изграждането на специализирани стрелбища за изпит на ловци се удължава с три години

Срокът за изграждането на специализирани стрелбища за изпит на ловци се удължава с три години

Това реши кабинетът, след като одобри промени в правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча

Срокът за изграждането на специализирани стрелбища за изпит на ловци се удължава с три години. Това реши кабинетът, след като одобри промени в правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча, съобщи правителствената информационна служба.

С промените се уреждат практическата подготовка и изпитът за придобиване на право на подборно ловуване. За да се изпълни това условие, е необходимо изграждането на специализирани стрелбищни комплекси, за което се изисква по-дълъг период от време. Затова в предложеното изменение на правилника се дава тригодишен срок (от 01.01.2014 г.) за влизане в действие на разпоредбата, за реда и начина за провеждане на практически изпит за придобиване право на подборно ловуване.

Оптимизират се редът и начинът за провеждане на изпитите за придобиване на право на лов, като се облекчава достъпът на български граждани до процедурата, намалява се документооборотът в държавните горски и ловни стопанства на хартиен носител, завишава се контролът върху всички етапи от подготовката и провеждането на процедурата за придобиване право на лов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.