1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стартира прием на заявления по схема „Изкореняване на винени лозя”

Стартира прием на заявления по схема „Изкореняване на винени лозя”

Срокът е кратък

До 15 септември ще се приемат Заявления за премия за изкореняване по схема „Изкореняване на винени лозя”. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на ДФЗ – раздел Селскостопански пазарни механизми, сектор Вино. Приемът на заявления ще се извършва на ниво Централно управление на РА – гр. София, ул. „Гусла” № 3, след предварително записване.

Приетите заявки ще бъдат обработени до 15 октомври, след което ще бъде нотифицирана Европейската комисия, която ще определи бюджета на България за схема „Изкореняване на винени лозя”.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени да подпишат договор с ДФ „Земеделие”. Ползвателите на премията за изкореняване имат задължение в период от 3 (три) години след изплащането на премията да поддържат земята в добро земеделско и екологично състояние и да спазват законоустановените изисквания за управление. Ако бъде установено, че стопаните не са привели своето стопанство в съответствие с изискванията на чл. 85у от Регламент (ЕО) № 1234/2007 на Съвета („Общ регламент за ООП”), изплатената премия за изкореняване ще трябва да бъде възстановена частично или изцяло в зависимост от системността на неизпълнението.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.