1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стартира втори прием на мостри за българския павилион в Шанхай

Стартира втори прием на мостри за българския павилион в Шанхай

Мостри от животински произход няма да бъдат изпращани до приключване на процедурата за сертифициране

От 1 до 29 февруари 2016 г. Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ стартира повторна инициатива за събиране и изпращане на мостри на селскостопански и други продукти в Българския павилион в гр. Шанхай, КНР.

Инициативата по изпращане и промотиране на български продукти е в продължение на задълбочаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост между страните от ЦИЕ и Китай. Мостри от животински произход няма да бъдат изпращани и внесени на територията на КНР до приключване на процедурата за сертифициране на износ на български продукти в китайската страна.

Повечето от продуктите ще бъдат транспортирани по морска линия до пристанище Шанхай. Всички продукти, за които е необходим специален температурен режим при транспортиране, ще бъдат експортирани с въздушен транспорт.

В периода  1 - 5 февруари 2016 г. Центъра ще организира срещи за представяне на дейността си и предоставяне на повече информация за необходимата документация за изпращане на мострите. Срещите ще се проведат в гр. София, бул. „Васил Левски“ № 106. Всички заинтересовани е необходимо да заявят участие предварително на следните телефони: 02 843 10 40, 02 843 12 34.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.