1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стефан Бурджев проведе работна среща със земеделци от община Белене

Стефан Бурджев проведе работна среща със земеделци от община Белене

По време на дискусията стопаните обясниха, че един от основните проблеми, който имат в региона е отводняването на площите

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев проведе работна среща със земеделци от община Белене. Пред фермерите и животновъдите, той представи резултатите от работата си до момента и информира за предстоящите дейности в ресора му. Акцент в срещата бяха и възможностите за подпомагане на стопаните, като заместник-министърът обърна внимание на подкрепата за чувствителните сектори, като животновъдство, овощарство, зеленчукопроизводство.

Тема на разговорите бе и Стратегическият план. В тази връзка, аграрният заместник-министър разясни какви са дейностите на министерството в момента по него, както и възможностите, които плана дава за подпомагане на развитието на селските райони.

По време на дискусията стопаните обясниха, че един от основните проблеми, който имат в региона е отводняването на площите. От своя страна заместник-министър Бурджев пое ангажимент да се търсят възможности за решаването му, като една от тях е закупуване на отводнителна техника. Млади земеделци и животновъди поставиха въпроси, свързани с изравняване на възможностите им спрямо по-големите арендатори.

Земеделските стопани изказаха благодарност за осигурената възможност от правителството за улеснения достъп до кредитиране от банкови институции.

В заключение заместник-министър Бурджев заяви, че ще продължи да бъде в пряк диалог с представителите на аграрния сектор в региона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.