1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стратегия за здравеопазване на животните в периода 2009 – 2013 г

Стратегия за здравеопазване на животните в периода 2009 – 2013 г

Предстои утвърждаването й

Националната ветеринарномедицинска служба публикува своята „Стратегия за здравеопазване на животните в периода 2009 – 2013 г.” Предстои тя да бъде разгледана и утвърдена от Колегиума на Министерството на земеделието и храните.

Стратегията е разработена на базата на задълбочен анализ на съществуващата политика и се базира на пренареждане на приоритетите в контекста на произтичащите от членството на България в Европейския съюз отговорности. Тези приоритетите следва да бъдат периодично подлагани на преоценка с цел да се гарантира, че човешките и финансовите ресурси са насочени към областите с най-висока степен на полза за гражданите на България и на страните членки на ЕС.

Освен контрола на болестите по животните, „Стратегията на НВМС за здравеопазване на животните в периода 2009 – 2013 г.” е фокусирана също върху предотвратяване и свеждане до приемливи граници на свързаните с тях рискове и проблеми за стопанския и обществен живот, отнасящи се до безопасността на фуражите и храните, общественото здраве, околната среда и биологичното разнообразие. В стратегията се акцентира и върху квалификацията на кадрите, научноизследователската и развойната дейност. В нея има ясно разписани права, задължения и отговорности в изпълнение на поставените цели.

С пълния текст на документа можете да се запознаете тук

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.