1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Субсидиите за земеделските производители ще бъдат изплатени до края на месец март

Субсидиите за земеделските производители ще бъдат изплатени до края на месец март

Това стана ясно на конференция, посветена на бъдещето на ОСП след 2013 година в Благоевград

Субсидиите за земеделските производители ще бъдат изплатени до края на месец март, увери на конференция, посветена на бъдещето на ОСП след 2013 година в Благоевград, заместник-министър Светлана Боянова.

„Министерството разбира необходимостта на стопаните да получат финансова подкрепа в самото начало на активния земеделски сезон”, заяви зам.-министърът, като подчерта, че така те ще могат да закупят навреме необходимите им семена, торове, препарати и да извършат пролетното засяване на площите, както и всички агротехнически мероприятия по вече засетите площи.

Заместник-министър Боянова подчерта, че по регламент срокът за изплащане на директните плащания за 2010 г. е 30 юни, но Министерството на земеделието и храните давайки си сметка за реалните потребности на земеделските производители, има намерения да стартира плащанията в средата на март и да ги приключи до края на месец март.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов от своя страна увери, че се правят всички необходими проверки за съответствие на декларираните площи със заснетата ортофотокарта, и че амбицията на екипа му и през тази година фермерите наистина да получат средствата, които ще облекчат дейността им, много по-рано от предвиденото по регламент. Той допълни, че в момента от БСП се правят некоректни опити за създаване на напрежение в сектора и провокиране на инсинуации, защото знаят, че субсидиите ще се изплатят през март.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.