1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тютюневата реформа не e наказателна мярка срещу българските тютюнопроиводители

Тютюневата реформа не e наказателна мярка срещу българските тютюнопроиводители

Депутатите не приеха да се подпомогнат общини с обективен структурен дефицит в размер на 12 млн. лева

Тютюнева реформа не наказва българските тютюнопроиводители. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на изказване в пленарната зала. По неговите думи е ясно още от 2004 година, че последната година, в която тютюнопроиводителите ще се получават субсидии, е 2009 г. Той твърди, че 8 години ДПС заблуждава всички, че това може да продължи и в следващите години, а ще продължи благодарение на ГЕРБ. Това се случи миналата седмица и предложението в ЕК е на българския евродепутат от ГЕРБ – Мария Неделчева, уточни Найденов.

"Полезният ход в момента се нарича Булгартабак. Работим по темата и ще се случи това, което очакват хората – ще осигурим алтернативна заетост, ще защитим техните интереси", информира още той. Министър Найденов коментира това по повод предложение на депутати от ДПС, при данни за преизпълнение на приходите по консолидирания бюджет да се увеличат трансферите към ДФЗ с 500 хил. лева, които да бъдат използвани като държавно подпомагане така – за зърнопроизводителите 220 хил. лева, за тютюнопроизводителите 120 хил. лева, и за други земеделски производители 160 хил. лв.

Депутатите не приеха и следващо тяхно предложение по този параграф – да се подпомогнат общини с обективен структурен дефицит в размер на 12 млн. лева при същите условия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.