1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Трета среща по проект за създаване на постоянно действащ изложбен български селскостопански павилион в Москва се проведе в ИАЛВ

Трета среща по проект за създаване на постоянно действащ изложбен български селскостопански павилион в Москва се проведе в ИАЛВ

Главната цел на среща бе да се получи потвърждение от страна на фирмите, желаещи да участват в проекта

В Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) на 21 април се проведе трета среща във връзка с проекта за създаване на постоянно действащ изложбен български селскостопански павилион на територията на Общоруския изложбен център в Москва.

Главната цел на среща бе да се получи потвърждение от страна на фирмите, желаещи да участват в проекта. В нея взе участие и съветникът в Посолството на Русия в София, Михаил Любосердов, който отново изрази подкрепата на руската страна на инициативата. По време на срещата се създадоха инициативни групи по отделните сектори -вино и консерви, които ще продължат по-нататъшната работа по създаването на българския павилион.

На 28 април 2010 г. от 10.00 часа в ИАЛВ ще се проведе следващата среща и желаещите инициативни групи  могат да се включат допълнително в проекта. Инициативата за създаването на български щанд на територията на Общоруския изложбен център в Москва е на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по лозата и виното. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.