1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Целево финансиране за земеделци от 11 търговски банки

Целево финансиране за земеделци от 11 търговски банки

За месец банките одобриха 111 заема на обща стойност над 18 000 000 лева

Българската банка за развитие договори с 11 търговски банки в страната 64 млн. лв. за финансиране на земеделски производители, съобщиха от финансовата институция. Това са ПроКредит Банк, МКБ Юнионбанк, Алианц, Интернешънъл Асет Банк, Д Банк, ПИБ, ЦКБ, Токуда, ОББ, Инвестбанк и СЖ Експресбанк. В момента ББР е в процес на договаряне на още четири кредитни линии с Банка ДСК, Пиреос банк, Инвестбанк и СИБанк.

Само за месец май, търговските банки са договорили със земеделските производители 111 кредита на обща стойност над 18 млн. лв. Банката с най-голяма договорена кредитна линия към момента е ОББ с 15 млн. лв. На ПроКредит Банк е предоставена кредитна линия на стойност 10 млн. лв. Шест са банките, които разполагат с финансов ресурс от 5 млн. лв.

Отпускането на кредити по целевата кредитна линия на ББР за оборотно финансиране на земеделските производители стартира в началото на май 2009 г. Заемите, които ще се отпускат на крайните кредитополучатели, са с размер до 500 000 лева. Лихвата от 7.5% по кредита е фиксирана за целия период. Срокът на погасяване е до 18 месеца.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.