Изследване на НСИ
Националният статистически институт съобщи, че през март 2009 г. спрямо предходния месец цените на хранителните продукти и безалкохолните напитки са намалели с 0.1%; алкохолните напитки и тютюневи изделия са с увеличение с 2.1%;
През месеца са се намалили цените на следните хранителни продукти: брашно - с 1.0%, хляб - с 0.6%, кайма - с 0.4%, свинско месо - с 2.0%, кисели млека - с 0.5%, растителни масла - с 1.9%, ябълки - с 2.1%, пресни и зеленчукови подправки - с 1.6%, краставици - с 19.3%, зелен лук, чесън и праз - с 4.4%, листни зеленчуци и репички - с 4.9%, зрял лук - с 1.9%, зрял чесън с - 2.9%, леща - с 0.3%, минерални води и газирани напитки съответно с - 0.4% и 2.9%, бира - с 0.2%.