1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Устойчиво местно развитие чрез ОСП: възможности до 2020 г.

Устойчиво местно развитие чрез ОСП: възможности до 2020 г.

Дискусионен семинар организиран от сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище”

На 23 август 2016 г. (вторник) в град Добрич ще се проведе дискусионен семинар „Устойчиво местно развитие чрез Общата селскостопанска политика (ОСП): възможности до 2020 г.“

Семинарът се организира от Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище” (ДАБУ). Инициативата е част от информационната кампания “ОСП за устойчив растеж: Мисията възможна”, изпълнявана от Сдружение ДАБУ в партньорство с Висше училище по мениджмънт (ВУМ) – Варна.

Семинарът е част от съпътстващата програма в рамките на XXIV-то издание на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“ и ще се състои в Административната сграда на Търговско-промишлената сграда в Добрич, на адрес: ул. България, № 3, етаж 2, зала 203.

В рамките на форума ще бъдат дискутирани научените уроци и направените изводи от реализацията на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз в периода 2007 – 2013 г., както и предприетите реформи, насочени към постигането на по-ефективна, по-справедлива и по-зелена ОСП в периода 2014 - 2020 г. Специално внимание ще бъде обърнато на новите моменти в политиката и нейното развитие в контекста на устойчивостта. Един от фокусите на форума ще бъде поставен върху икономическо развитие, задвижвано от общностите, в рамките на ОСП през новия програмен период. Ще бъдат представени и възможности за съживяване на живота в селските райони и възможности за биологично земеделие в българо-румънския трансграничен регион.

За участие в дискусионния семинар са поканени представители на: местни и регионални власти, регионални представителства на НССЗ, дребни фермери и собственици на селскостопански предприятия и други заинтересовани граждани от българо-румънския трансграничен регион.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.