1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Увеличават персонала на Държавната агенция по горите

Увеличават персонала на Държавната агенция по горите

Правителството промени нейния Устройствен правилник

 

С 10 щатни бройки се увеличава персоналът на Държавната агенция по горите (ДАГ) с приетите от правителството промени в нейния Устройствен правилник. Предвиденото увеличение е за сметка на намаляването на общата численост на персонала във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към председателя на агенцията.

Бройките ще бъдат разкрити в дирекция „Административно-правно обслужване и човешки ресурси”, на която се възлагат и основните функции по издаване на актовете за държавна собственост, воденето и съхраняването на регистрите за тях, съставянето на актове за поправка на вече издадени актове за държавна собственост и др.

С промените се допълват и функциите на председателя на ДАГ. Той ще издава актове за държавна собственост за гори и земи от горския фонд – публична и частна държавна собственост и ще въвежда спомагателни книги и регистри за отразяване на обстоятелствата по държавната собственост.

Направените изменения отразяват последните промени в Закона за горите и обезпечават кадрово администрацията на ДАГ за изпълнение на новите правомощия на председателя й по актуване на държавните имоти.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.