1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Държавен фонд "Земеделие" се е харчело като за последно

В Държавен фонд "Земеделие" се е харчело като за последно

В понеденик - спешна среща със заместник министър на финансите

Средствата за работна заплата на Държавен фонд "Земеделие" са изчерпани до нула към 1 юли тази година. Това обяви министърът на земеделието Мирослав Найденов след днешната среща със Съюза на частно практикуващите ветеринари, съобщава Дневник. На практика предишното ръководство на фонда е плащало допълнителни възнаграждения за някои служители в двоен дори в троен размер в резултат на което до края на годината няма да има с какво да плащаме на служителите, добави още министърът. Данните за трагичното състояние на бюджета на фонд "Земеделие" бяха изнесени на снощното заседание на Управителния съвет на фонда.

Министърът и експерти от фонда ще имат спешна среща със зам. министъра на финансите Владислав Горанов, за да се реши по какъв начин да се актуализира бюджета на фонда. На този етап Найденов не можа да се ангажира с решение за евентуални санкции към предишното ръководство, което е допуснало изчерпване на ресурса. Срещата ще се състои в понеделник в Министерството на финансите.

"Решението ще се вземе след като се направи финансов анализ за всеки допълнителен бонус, отпуснат на служителите. Още не е ясно дали всички служители са получавали еднакво възнаграждение. Средната работна заплата във фонда е 1230 лв.", добави още Найденов.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.