1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Момчилград информират земеделските производители за начините за получаване на директни плащания

В Момчилград информират земеделските производители за начините за получаване на директни плащания

Директорът на Областна дирекция Земеделие Йорданка Гочева се срещна с кметове от община Момчилград

Директорът на Областна дирекция – Земеделие Йорданка Гочева участва в традиционната среща на община Момчилград с кметовете на населени места. Срещата се проведе с цел да се информират земеделските производители, че ще получават директни плащания за обработваните от тях земи, само ако имат правно основание за ползването им. Те могат да докажат правното основание за ползване с нотариални актове, решение на общинската служба по земеделие, договори за аренда или за наем, договори за предоставяне на земеделски земи на кооперация и други документи, съобщават от Общината.

Гочева обясни, че собствениците и ползвателите на земеделска земя, които не са подали декларации и заявления по чл. 69 и чл. 70 от ППЗСПЗЗ, трябва да представят такива в Общинската служба по земеделие в Момчилград до 15 февруари 2015 г.  От своя страна кметовете на населени места поеха ангажимент за изготвянето на графици и да организират разяснителни кампании със земеделските производители от землищата на Общината.

За получаването на субсидии от земеделските производители ще се изисква обработката на поне 5 дка земеделска земя, както и отглеждането на минимум 5 или 10 животни във фермите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.