1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В навечерието на Agritechnica в Хановер Kverneland представи най-новите си разработки

В навечерието на Agritechnica в Хановер Kverneland представи най-новите си разработки

Те бяха показани пред специализирана агропреса на демонстрация в Холандия

Новости при пръскачките, сеялките, почвообработващата техника и торачките представи Kverneland в Холандия през специализираната агропреса. На мащабна впечатляваща демонстрация компанията показа интелигентните си и ефективни разработки.

Kverneland въвежда нови характеристики в гамата самоходни пръскачки iXdrive

Новата трансмисионна система EcoDrive увеличава значително характеристиките на задвижване. Системата EcoDrive гарантира намален разход на гориво. Това означава икономии на гориво от до 15% и същевременно по-малко въздействие върху околната среда. Това е напълно автоматизирана система за движение, така че операторът може да се съсредоточи върху пътя или извършваното пръскане.

Единствената по рода си сензорна технология Boom Guide осигурява отлично водене в разнообразни и предизвикателни полеви условия, улеснявайки съсредоточаването на оператора върху пръскането. Системата проактивно реагира на движения на щангите и контролира както централните, така и независимите корекции на наклона /на лявата и дясната част на стрелата/, а също и подемните функции, за да води щангата над посевите, повърхността на почвата или съчетание от двата режима.

При прикачните пръскачки Kverneland лансира нова циркулационна система, наречена iXflow-E

Тя е с електрически задействани дюзи и разполага със свободна циркулация на химикали с връщане на течността за пръскане обратно в резервоара веднага след спиране на пръскането. Това означава, че няма утаяване в линиите за пръскане и няма безизходни положения за пръскане или почистване, дори и когато щангите са в транспортно  положение. Във всяка секция се подава налягане и от двата края на линиите за пръскане, така че операторът може незабавно да започне пръскането без никакъв спад на налягането.
 
Kverneland iXtra LiFe – преден резервоар за течен тор

Предният резервоар iXtra LiFe работи в съчетание с прецизна редосеялка. Интелигентните електронни системи както на сеялката, така и на предния резервоар обменят данни помежду си, така че подаването на тор и семена започват и спират заедно за всеки отделен ред за засяване. 

Kverneland Optima SX - високоскоростен сеещ апарат за прецизни сеялки

Напълно новопроектираното сеещо „сърце“ на наложилата се гама сеялки за прецизна редова сеитба Optima гарантира точно качество на сеитба при 18 км/ч. Всъщност, с новото сеещо „сърце“ под налягане, инженерите на Kverneland въведоха нова технология в рамките на сеещия апарат Optima SX. Семената се „изстрелват“ от въздушен поток със скорост от до 70 км/ч в браздата. Меко улавящо колело предпазва деликатните семена.
 
Сред атрактивните машини е тороразпръсквачката Exacta CL GEOSPREAD с вместимост 1300-2800 литра и максимална работна ширина от 33 метра. Системата GEOSPREAD прави възможно автоматичната или механичната промяна на работната ширина да се извърши много бързо.

Комбинацията от голямата вместимост от 2800 литра и максималната работна ширина от 33 метра прави CL GEOSPREAD идеалната тороразпръсквачка в този сегмент на пазара.
 
Нови автоматични транспортни решения от Kverneland Kv 2500 i-Plough®

Разработването на функциите ISOBUS и механичните нововъведения, като например идеята на Kverneland „плуга да следва трактора подобно на ремарке“ за навесен обръщателен плуг Kv 2500, предлагат единствено по рода си „транспортно решение управлявайте тези действия удобно от кабината на трактора.
Плугът следва трактора, както ремаркето следва товарен автомобил. Това е много безопасно решение по време на транспорт. 

Kverneland Turbo: култиваторът за всички сезони в навесен вариант!

Turbo може да бъде използван през всички сезони, за работа на дълбочина от 3 до 20 см. Проектиран е като многоцелево работно приспособление, което е от основно значение за всички операции без да създава плужна пета!

IsoMatch AutoDrive-E – управлявайте ефективността си!

IsoMatch AutoDrive осигурява автоматично кормилно управление на трактора, решението, което носи ново равнище на удобство. Хардуерът на AutoDrive, в съчетание с лицензираната система GEODRIVE, ще прибави функция за автоматично водене към GEOCONTROL1, приложението IsoMatch за прецизно земеделие. Докато кормилното управление се извършва автоматично, оператора е способен да управлява и да следи работата си по по-спокоен начин и да се съсредоточи на 100% върху резултатите в нивата. Работата е по-ефективна и припокриванията са избегнати, което води до икономии на разходи от до 5-10% за изкуствен тор, химикали и семена, до по-добри условия за покълване и повишен добив. Настройките и цялото управление се извършват удобно от едно единствено приложение.

IsoMatch FarmCentre – за максимален контрол!

Kverneland лансира първото си от редица телематични решения с IsoMatch FarmCentre: решение за управление на автопарка, приложимо за всички машини ISOBUS (независимо от марката) и в съчетание с терминала IsoMatch Tellus GO1 или IsoMatch Tellus PRO2. Независимо дали желаете да управлявате автопарка си, да управлявате задачите дистанционно или да анализирате данни от някоя машина, IsoMatch FarmCentre позволява това в ефективно Интернет приложение, свързвайки работни машини, трактори, терминали и облака в един непрекъснат поток от данни и възможности за свързване.

IsoMatch Tellus PRO - Бъдете ПРОФЕСИОНАЛИСТ в повишаването на ефективността!

Универсалният терминал ISOBUS IsoMatch Tellus PRO ще бъде прибавен към настоящия продуктов асортимент IsoMatch. С модерните си хардуерни и софтуерни характеристики той осигурява на клиента оптималното решение за прецизно земеделие и система за управление всичко-в-едно, вътре в кабината на трактора.




 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.